Huisartsenorganisaties

HuisartsenZorg Twente is het samenwerkingsverband van de 5 huisartsenorganisaties in Twente. Samen vertegenwoordigen en ondersteunen zij alle huisartsen in Twente.

Guus Bruins

Directeur SHT-THOON

Janke Snel

Directeur CHPA/FEA

Lidwien Kruijswijk Jansen

Directeur CHPA/FEA

Marieke Nijhof

Ambassadeur LHV afdeling Twente

Meer informatie over de huisartsenorganisaties

SHT-THOON is ontstaan uit de fusie van Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) en de Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland (THOON) in 2022. Een organisatie ván en vóór huisartsen in Twente en directe omgeving. SHT-THOON stelt huisartsen in staat kwalitatief hoogwaardige en doelmatige spoedeisende huisartsenzorg te kunnen leveren tijdens de avonden, nachten, weekenden en de officiële feestdagen. Daarnaast biedt SHT-THOON ondersteuning in de dagzorg. Een coöperatie waarbij de Raad van Afgevaardigden de koers van de onderneming bepaalt.

Federatie Eerstelijnzorg Almelo en omstreken (FEA) faciliteert huisartsen en andere eerstelijnsbehandelaars in de regio bij het verlenen van goed afgestemde zorg aan de patiënt. De federatie is voor alle partijen hét contact richting de huisartsen in de regio rondom Almelo.
CHPA is de Centrale HuisartsenPost Almelo voor medische klachten met spoed. Het werkgebied van CHPA bestaat uit de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

De Landelijke Huisartsen Vereniging afdeling Twente is de onafhankelijke belangenvereniging van en voor huisartsen in Twente.